We gaan weer door

Inmiddels is het alweer 4 weken geleden dat Valerie haar tweede controle had. Tijdens een kijkoperatie werd de plek waar de tumor heeft gezeten nog eens nauwkeurig bekeken. Een paar dagen voor zo een controle zitten wij behoorlijk in de zenuwen. En niet alleen wij, ook Fenne was veel bezig met de kanker van Valerie. Dat merkte we aan haar uitspraken als ‘Ik hoop echt niet dat de kanker terug is’ of ‘voor Valerie kanker had, wist ik niet dat het bestond’. Ook droomde ze veel over Valerie. Dat ze niet meer bij ons woonde of dat Valerie verdwaald was. Dat soort dingen komen hard bij mij binnen. Eigenlijk willen we Fenne (en Bodhi) behoeden voor de zorgen over Valerie, maar ze voelt onze zorgen feilloos aan en dus kunnen we er dus maar beter eerlijk over zijn dat wij ook niet weten wat de toekomst gaat brengen. We moeten er nu gewoon het beste van maken.

Op het moment van de kijkoperatie zelf is de spanning bijna niet te houden. Wat kan een half uur opeens mega lang duren zeg! Een half uur waarin er van alles door je hoofd schiet. En als de arts dan eindelijk de wachtkamer binnenkomt en een glimlach op haar gezicht heeft, valt er een hele zware last van je af. Het zag er dus allemaal rustig en normaal uit!

Als Valerie uit haar narcose komt is ze behoorlijk boos, vooral om het infuus dat in haar voetje zit. Gelukkig drinkt ze meteen twee bekers limonade leeg en mag ze al snel terug naar de kinderafdeling. Daar is ze nog steeds een beetje boos om het infuus en ze trekt het er het liefste zelf uit. Door de twee bekers limonade, heeft ze ook al snel een plas in haar luier. Dat was nodig om haar van het infuus te verlossen.

Voor het middag is, mogen we weer naar huis. Toen we Fenne en Bodhi het goede nieuws konden brengen, waren zij ook aanzienlijk opgelucht. We hebben voor Fenne een traktatie geregeld, zodat ze op school kon trakteren. Dit had ze namelijk ook tijdens de opkikkerdag gedaan en we dachten ‘dat houden we erin’. Bovendien was het goede nieuws wel een traktatie waard!

Gisteren zijn er ook nog longfoto’s van Valerie gemaakt. Een standaard procedure voor de nacontrole. We verwachten dat ook dat wel goed zal zitten. Hierover worden we volgende week gebeld.

En zo zijn we weer een stapje verder. Weer een stapje gezonder. Weer een stapje dichterbij bij het ‘normale’ leven.

familie-van-der-meulen-28

Foto is van de fotoshoot gemaakt door Mandy Scholten

Geplaatst in Dagboek
8 reacties op “We gaan weer door
 1. Kyra zegt:

  Lieve Pauline en Arno en kids! Wat superrr fijn!! Dikke lnuffel

 2. Saskia zegt:

  Super goed nieuws!! Ben zo blij voor jullie. Ergste wat een ouder kan overkomen. Maar volgens mij doen jullie het hartstikke goed samen, met z’n allen. Veel geluk verder!! XXX

 3. Myrthe zegt:

  Allemaal dappere helden in jullie gezin!

 4. Miranda zegt:

  Super mooi nieuws !!!

 5. Rene zegt:

  Wat een zorgen maar fijn dat het goed gaat.
  Mooi geschreven hoor

 6. Marja en Paul Antonides zegt:

  Wat een fijn nieuws voor jullie.
  Groetjes en het beste,
  Marja en Paul Antonided

 7. Marit en Ankie zegt:

  Wat een goed bericht! Houd moed voor nu en de toekomst! Mooie foto’s aan zee!
  Lieve groet van Marit en Ankie.

 8. Nicole zegt:

  Wat fijn dat de kijkoperatie positief was..
  Lijkt me voor iedereen een enorme opluchting!

Recente berichten
Recente reacties