Ik geloof

Tijdens de behandeling van Valerie leefden we met de dag. Elke dag begon er een nieuwe dag. Met een beetje geluk kwamen we de dag door en konden we ‘s avonds gaan slapen in ons eigen bed, maar het had ook zomaar gekund dat die dag in een ziekenhuisbed eindigde. Leven met de dag en het beste ervan maken. Dat was het beste wat we konden doen.

Toen was daar (morgen precies een jaar geleden) het einde van die behandeling. En begonnen we weer aan iets nieuws. Namelijk het jaar ná de behandeling. Een jaar waar we niet verder keken dan dat jaar. Een jaar waar we onze draai weer moesten vinden in het ‘gewone leven’ met op de achtergrond die angst, want ‘wat als’…

Dat jaar is voorbij. En na vandaag geloof ik er in.

Vanaf nu kijken we vooruit en genieten van de dag. We genieten van de dag waarin onze kleintjes plezier en ruzie maken. En kijken naar een toekomst waarin ze met elkaar zullen opgroeien. Als broer en zussen met ruzie en plezier. We zien een Valerie die woorden omzet in zinnen en uiteindelijk hele verhalen vertellen zal. Die gaat fietsen, rennen en spelen met lange vlechten in het haar. Die vriendinnen mee naar huis neemt, leert lezen en haar A-diploma halen zal en misschien ook haar B. Die languit op de grond gaat liggen in de supermarkt en straks stiekem het raam uit sniekt om te gaan stappen met haar vriendinnetjes. Die in haar K3-jurkje de meest langdradige shows weggeeft. We zien haar ‘s nachts in ons bed kruipen omdat ze troost zoekt na een nare droom. En we horen hoe ze ‘s morgens haar mooie dromen in geuren en kleuren vertelt. En wij vertellen haar, dat alles, maar dan ook alles mogelijk is. We zien haar naar de middelbare school gaan en misschien zien we haar wel studeren. Maar het aller belangrijkste, we zien haar haar dromen volgen en leven.

En niemand weet wat de toekomst zal brengen, maar wij geloven erin.

WhatifIfall

X

Geplaatst in Dagboek
6 reacties op “Ik geloof
 1. Marlieke zegt:

  <3 Zo mooi geschreven. Dit soort verhalen komen wel binnen hoor…

 2. diana zegt:

  mooi beschreven.

  alles goed gegaan met de operatie?

 3. Joyce zegt:

  Wauw, mooi geschreven en onwijs fijn dat jullie goed nieuws hebben gekregen vandaag!
  Ik pink een traantje weg

 4. Esther zegt:

  Super sterke geschreven, net als jullie, super sterk!
  Hou van jullie!!! XXX

 5. Jacco Vermeer zegt:

  Prachtig geschreven Pauline, kippenvel!

Recente berichten
Recente reacties