Geen bestraling!

Thuis. Weekend. Het is alweer zondag! We zijn de afgelopen week even rustig aan het verwerken. Er is weer van alles op ons af gekomen. Een kijkoperatie, een chemokuur, een beslissing ‘wel bestralen/niet bestralen’. Dit keer kwamen we redelijk opgelucht het ziekenhuis uit.

Valerie wordt niet bestraald! Een team van zo een 50 artsen en specialisten hebben alle voor- en nadelen tegen elkaar opgewogen en zijn tot het besluit ‘niet bestralen’ gekomen. Ondanks dat de kans nu groter is dat de kanker terug kan komen, zijn we toch blij met deze beslissing. Er is een grote kans dat de bestraling Valerie zou beschadigen. Haar urineleider zou vernauwd kunnen worden, waardoor spontaan plassen niet meer mogelijk is. Wat zou betekenen dat zij altijd met een katheter zou moeten plassen. Dat is natuurlijk niet wenselijk. Herhaling is ook niet wenselijk, volgens de oncoloog is dat een kans van 20-30%.

Achteraf zullen we weten of dit de juiste beslissing is geweest. Maar voor nu voelt het goed.

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Chemo, Dagboek, Operaties
1 Reactie op “Geen bestraling!
  1. Yvonne en André zegt:

    Heftig weekje dus weer. Maar wel goed dat de heren geneeskundigen een eensluidend besluit hebben genomen. Geeft jullie waarschijnlijk een beetje rust nu. Zekerheid is er nooit maar zo te lezen gaat het nu weer de goede kant op. Geniet van jullie kleintjes en de komende week ook van het mooie weer.

Recente berichten
Recente reacties