De tweede kuur

Gisteren is Valerie weer in het VU opgenomen voor de volgende kuur. Om 10 uur hebben wij ons gemeld en we mogen meteen met Valerie naar de behandelkamer om haar te wegen, te meten en aan te prikken. Voor het aanprikken van de lijn wordt bananenspray gebruikt. Dit verdooft de huid een beetje zodat ze het aanprikken iets minder zal voelen. Onze kleine kanjer ondergaat het allemaal zonder een kik te geven. Zelfs bij het aanprikken geeft ze geen kik. Ik ben zo trots op de stoere meid! Er wordt wat bloed afgenomen voor controle en als het bloed goed genoeg blijkt om de chemo te starten, wordt deze later op de dag aangehangen.

Tijdens deze dagen krijgt Valerie Vincristine, Dactinomycine en Ifosfamide toegediend. Het is toch weer een heftig idee dat die al chemotroep in haar lichaampje gaat. Wij moeten ons volledig overgeven aan de doktoren en de behandeling en erop vertrouwen dat het goed komt, maar toch blijft het een machteloos gevoel.

Valerie krijgt extra medicatie tegen misselijkheid en dit lijkt tot nu toe goed te helpen. Ze is de nacht goed doorgekomen, zonder over te geven. Ook krijgt zij extra vocht toegediend om de chemo door te spoelen en om haar organen, zoals haar nieren, te beschermen. Vanmorgen werd zij wakker met dikke ogen. Ze houdt nu wat vocht vast, maar dat kan in principe geen kwaad. Het is wel belangrijk dat ze nu snel weer ontlasting gaat krijgen, want dit is al de vierde dag dat zij geen ontlasting heeft. Hiervoor geven we haar elke dag het laxeermiddel Forlax en vandaag verdubbelen we de dosis. Hopelijk helpt dat.

 

Getagd met , , , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in Chemo, Dagboek
1 Reactie op “De tweede kuur
  1. Ada , Marinus en Linda zegt:

    Hallo Arno en Pauline,

    Wij leven met jullie mee en wensen jullie met jullie dappere kanjer al het goede toe.

    groetjes Ada , Marinus en Linda

Recente berichten
Recente reacties