De KanjerKetting

Zaterdagavond mocht Valerie weer mee naar huis. De tweede rustperiode van haar behandeling is nu begonnen. Ze krijgt dit keer andere medicijnen tegen de misselijkheid, in de hoop dat ze ook in het begin van deze periode wat beter eet.

Voordat we zaterdag naar huis gestuurd werden, kreeg Valerie ook weer een aantal KanjerKralen voor haar KanjerKetting. Deze ketting begint inmiddels al aardig te groeien. Volgens Fenne zijn het al 40 kralen. Nu houden Fenne’s telkunsten bij 30 op, dus of dat klopt is de vraag. Ik heb ze nog niet geteld.

Misschien vraag je je af wat een KanjerKetting is?

De Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ heeft een soort beloningssysteem ontwikkeld voor kinderen met kanker: de KanjerKetting. Dit is een ketting van kralen, waarvan elke KanjerKraal symbool staat voor een actie tijdens de behandeling van kanker. Zo’n actie kan een opname in het ziekenhuis zijn, maar ook bloedprikken, een chemo behandeling, enz. Voor grotere kinderen kan het ‘verzamelen’ van de KanjerKralen een lichtpuntje zijn tijdens de zware behandeling.

Valerie is hier nu misschien nog wat klein voor. Ze vindt de kralen heel mooi, maar begrijpt nog niet waar ze deze aan verdiend heeft. Maar met behulp van de ketting, kunnen wij haar later wel uitleggen wat er in deze vervelende periode allemaal gebeurd is. De KanjerKralen maken deze onwerkelijke situatie tastbaar.

Valerie en haar KanjerKetting

Valerie en haar KanjerKetting

Meer info?
Wil je weten wat voor kralen er allemaal zijn? Kijk dan op www.kanjerketting.nl en klik op KanjerKralen.
Wil je meer weten over de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’? Kijk dan www.vokk.nl.

Getagd met , , , , , , , ,
Geplaatst in Dagboek, Initiatieven
2 reacties op “De KanjerKetting
 1. Niels van der Meer zegt:

  Hoi Arno en Pauline,

  Wat een vervelende situatie. Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat Valerie maar snel beter mag worden.

  Groetjes Niels.

 2. m.hinderks zegt:

  Hallo Arno en Pauline .
  Wat bijzonder , die kanjerketting.
  Ook fijn voor later als je terugkijkt op deze periode, er gebeurt nu zoveel.
  We denken aan jullie.
  Gr.Martien en Mirjam.

1 Pings/Trackbacks op "De KanjerKetting"
 1. Wereld kinderkanker dag | Ja papa! zegt:

  […] ouders, kinderen & kanker. Deze vereniging zit bijvoorbeeld achter Chemo Kasper en de KanjerKetting, het lijkt zo simpel, maar betekent zoveel voor […]

Recente berichten
Recente reacties