Chemo-Kasper

Het zijn voor het hele gezin spannende tijden. Dit merken we niet alleen aan onszelf, maar ook aan Fenne, onze dochter van 4. Zij klaagde al een tijdje over pijn in haar buik.

In het ziekenhuis gaf de pedagogisch medewerker ons het boekje Chemo-Kasper en zijn jacht op de slechte kankercellen mee. Dit is een prentenboekje dat in eenvoudige bewoordingen en aan de hand van kleurige tekeningen uitlegt wat kanker is en wat chemotherapie doet. Ook kreeg Fenne een Chemo-Kasper knuffel mee naar huis.

Ik heb het boekje meteen voorgelezen en dit werkte beter dan verwacht. Fenne begrijpt nu wat er met Valerie gebeurt en kan haar spanning ineens vertalen in allerlei vragen. Bijvoorbeeld: “Wat gebeurt er met de gemene cellen, gaat Kasper ook vanavond door?” en “Voelt Valerie wat Kasper doet?“. Sindsdien moeten we het boekje bijna elke dag voorlezen en slaapt Fenne elke nacht met de Chemo-Kasper knuffel. Over buikpijn heeft ze niet meer geklaagd!

Fenne leest Chemo-Kasper

Fenne leest Chemo-Kasper

Het boekje over Chemo-Kasper is te koop bij de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’.

Getagd met , , , , , , , , , , , , , , ,
Geplaatst in Dagboek, Initiatieven
2 reacties op “Chemo-Kasper
 1. Paul zegt:

  Erg handig! Krijgt het meteen een duidelijke vorm.

 2. Corine Pleunis zegt:

  Hallo,

  Sorry dat ik hier zomaar inbreek op deze blog met een heel offtopic vraag. Maar ik ben 3 jaar geleden naar Oostenrijk verhuisd en nu is hier dus een naaiclubje dat voor kinderen met kanker infuustassen, mutsen en moedmakerknuffels naait. Nu had een zuster van het ziekenhuis de chemo kasper voorbij zien komen en nu vroeg ze of wij die ook konden maken.
  Weten jullie toevallig waar deze knuffels vandaan komen. Ik kan wel overal het boekje vinden maar niet de knuffel.

  Alvast bedankt.
  Groeten Corine

1 Pings/Trackbacks op "Chemo-Kasper"
 1. Wereld kinderkanker dag | Ja papa! zegt:

  […] op de site van de vereniging ouders, kinderen & kanker. Deze vereniging zit bijvoorbeeld achter Chemo Kasper en de KanjerKetting, het lijkt zo simpel, maar betekent zoveel voor […]

Recente berichten
Recente reacties